Şavşat Çocuk Belediyesi’nden ve Hayvansever Gönüllülerden anlamlı girişim.

Şavşat Çocuk Belediyesi almış olduğu karar gereği “Yuva ve kap bizden su ve yemek sizden” sloganıyla yola çıkarak ilçemizdeki sokak kedileri için kedi evleri ile mama ve su kapları dağıttı.

Kedi Evi dağıtım etkinliğine Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK, Çocuk Belediyesi Meclis Üyeleri, Toplum Sağlığı Hekimi Aybike KINIK UYSAL, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Sağlık Teknisyeni Gökcan ÇALIŞKAN, Gönüllü Hayvan Hakları Savunucusu ve Hayvan Hakları Şavşat Temsilcisi Özlem AYDIN ve Belediye Başkanlığı görevlileri katıldı.

Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Alper Kürşat Özcan tarafından temin edilen kedi evleri ile mama ve su kapları İlçe Merkezi’nde kedilerin karınlarını doyurabileceği ve bakımlarının yapılabileceği uygun yerlere dağıtımı yapıldı.

Çocuk Belediye Başkanı Emirkan Kadir DURMUŞ ve Çocuk Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları açıklamada; “Tüm canlıların yaşam haklarının korunması biz çocukların sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Sokak hayvanlarının sokakta yaşama hakkı var. Yemek ve su verilmezse hayvanlar sokakta ölümle karşı karşıya kalıyorlar. Sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmamız ve karınlarını doyurmak için bir ev, bir kap yemek bir bardak su vererek onların yaşamalarına katkı sağlamalıyız. Bu her bireyin vatandaşlık görevidir. Biz Çocuk Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekmek üzere girişimde bulunduk ve aynı duyarlılığı büyüklerimizden bekliyoruz” dediler.

Şavşat Çocuk Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte kedi evi mama ve su kabı dağıtımı etkinliğine katılan Belediye Başkanı A. Sinan ÖZTÜRK ise yaptığı açıklamada;

“Bizim bir sözümüz var: ‘Çocuk aklı deme, çocuk haklı’. Çocuk Belediyesi Meclis üyelerimiz duyarlı bir davranış sergileyerek kedi evleri, mama ve su kaplarını dağıtıyorlar. Biz büyüklere de örnek oluyorlar. Kendilerini her konuda destekliyoruz.

Merhametli olmak, mükemmel olmaktan çok daha iyidir. Sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir” dedi. ÖZTÜRK açıklamasının devamında; Sokak hayvanlarına kış şartlarında sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Doğal yaşamını sokakta sürdüren, sokak hayvanlarımız var. Şavşat Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda kedi evleri temin ettik ve dağıtımını gerçekleştiriyoruz.

Dağıtılan kedi evlerine, mama ve su kaplarına vatandaşlarımızın sahip çıkacağına ve kapları boş bırakmayacağına inancım sonsuzdur.

Bir konuya daha dikkat çeken A. Sinan ÖZTÜRK; Belediye Başkanlığımız tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının barınması için barınak yapılması girişimlerde bulunduk ve yakın zamanda faaliyete geçireceğiz.

Artık yemekler, ekmekler israf olmadan yapacağımız çalışmalarla sokak köpeklerine ve kedilerine can verecek açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Şavşat Çocuk Belediyesi üyelerini ve programa katılan hayvan sever gönüllüleri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti ve kedi evlerinin çoğaltılarak dağıtımının yapılacağının sözünü verdi.

İlçemizin duyarlı vatandaşları ise; Belediyenin bu hizmeti sayesinde bizlerde büyük sevap kazanıyoruz. Özellikle kış mevsimi ve soğuk hava muhalefetinin yıpratıcı olduğu dönemlerde kedi evi, mama ve su kabı dağıtımının önemli bir davranış olduğunu belirterek bu davranışlarından dolayı Belediye Başkanı A. Sinan ÖZTÜRK’e, Çocuk Belediyesi Meclis Üyelerine ve programa katılan hayvan sever gönüllülere teşekkür ederek, dağıtılan kedi evleri ile kaplara sahip çıkacaklarının ve boş bırakmayacaklarının sözünü verdiler.