Şavşat Çocuk Belediye Meclisi ve Belediye Meclisi Birlikte Toplandı
Belediye meclisinin Nisan ayı toplantısının gündem maddelerinde Çocuk Belediye Meclisi’nin aldığı kararların değerlendirilmesi maddesi yer aldı. Şavşat Çocuk Belediye Meclisi yazılı talepleri ile aldıkları kararların Nisan ayı gündemine alınmasını istediler ve kendilerine ait gündem maddesinin görüşüldüğü sırada Meclis toplantısına katılarak meclis üyeleri ile birlikte aldıkları kararları değerlendirdiler.
Çocuk Belediye Başkanı Deniz Aydemir ve Meclis Üyeleri toplantı sırasında aldıkları kararları okudular ve kararlar madde madde değerlendirildi.
Alınan kararlar karşısında açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat ACAR “Güzel bir gelecek oluşturmak için geleceği oluşturacak çocukları iyi yetiştirmeliyiz” sözünden yola çıkarak çocukların almış oldukları kararların uygulanmasının takipçisi olacağım dedi.
Toplantı sırasında Meclis üyelerinden Timurhan Ocak söz alarak; Bu güne kadar yaptığımız meclis toplantılarının en anlamlısını bugün yaptık. Çocukların aldıkları kararlar takdire şayan dedi. Toplantıda hazır bulunan diğer meclis üyeleri de çocuklar tarafından alınan kararların İlçemiz için ayrı bir önem taşıdığını “çocuktan al haberi” niteliğinde olduğunu söyleyerek yaptıkları çalışmalardan dolayı Çocuk Belediyesi Meclisi’ne ve tüm üyelerine teşekkür ettiler. Bundan sonra yapacakları her faaliyette ve sosyal sorumluluk projesinde yanlarında olacaklarının sözünü verdiler.
Çocuk Belediyesi Meclis Kararları:
- Kentimizde Belediyemiz tarafından uygulanacak proje ve yatırımların yaşanabilir bir çevre, yeşil alan, doğayı ve kültürü koruyan projeler üretilmesi ve çocukların geleceği düşünülerek uygulamaya konulması.
- İklim Eylem planı hazırlanarak, içme suyunun tasarruflu kullanımına ait su faturalarına uyarı niteliğinde yazı konulması, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına yönelik çalışmalar kapsamında yapılacak yeni binaların çatılarına güneş enerji paneli konulması, yağmur sularının depolanarak binaların temizlik ve bahçe sulamalarında kullanılmasına uygun projeler üretilmesi.
- Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize gönderilen bisikletlerin sıfır atık toplama çalışmalarında geri dönüştürülebilir atığını getiren çocukların 2 saat süreyle bisiklete binmelerinin sağlanması bakımından kampanya başlatılması, Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılarak öğrencilere sıfır atık eğitimlerinin verilmesinin sağlanması,
- Kâğıt, Bitkisel ve Madeni Yağ, Pil, cam, metal, elektronik eşya ve ambalaj atıkları ile tekstil atıklarının geri dönüşümde kullanılması için kentimizin uygun yerlerine üzerinde çocuk belediyesi yazılı atık ayrıştırmalı sokak tipi kutuların temin edilerek yerleştirmelerinin yapılması.
- Orman Haftasında oluşturduğumuz Çocuk Belediyesi hatıra ormanında ve çocuk belediyesi yöresel meyveler bahçemizde dikilen ağaçların ve alanların temizliğinin yapılması, kuruyan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi ve mevsim şartlarına göre belirli aralıklarla sulamasının yapılması, ayrıca ilçemizde doğan her çocuk ve evlenen çiftler için bir ağaç dikilebilecek yeni bir çocuk belediyesi sevgi ormanı oluşturulması.
- Çocuk Belediyesi Web sayfası ile billboardlarda yapılan faaliyetlerin ve çocuk belediyesi duyurularının yayınlanması.
- İlçenin çirkin görünümlü yazılar yazılmış olan duvarlarının sıva ve boyalarının yapılarak Çocuk Meclisi üyeleri tarafından resimleme çalışmalarına hazırlanması.
- Geri dönüşüm çalışmalarından elde ettiğimiz gelirler ile ruhsat verilirken alınan bağışları yatırdığımız ve çocuk belediyesi faaliyetlerinde kullanılmak üzere açmış olduğumuz hesabımıza ve sokak hayvanları hesabına bağış kabul çalışmalarının artırılması.
- Çocuk Belediyesi faaliyetlerinde giyebilmemiz için tişört, şapka, polar ve yelek gibi kendimizi tanıtabileceğimiz kıyafetlerin temin edilmesi.
- Kent içindeki hız sınırının aşılması ve sesli müzik çalınmasının engellenmesi açısından gerekli önlemlerin alınmasının Emniyet Amirliğinden istenilmesi.
- İlçemizde sahipsiz dolaşan kedi-köpek gibi hayvanların hastalıklı olanlarının tedavisi, bakımı ve aşıları yapıldıktan sonra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince barınak hapsinden çıkartılarak, küpeleri takılmış olarak tekrar sokağa bırakılması.
- Sokak hayvanları için mama, yemek ve ekmek atıklarının konulabileceği kapların uygun alanlara yerleştirilmesi.
- Özel gün ve haftalarda kutlama etkinlikleri ile doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, uçurtma şenlikleri, kış etkinlikleri ve Anıtkabir ve Çanakkale Şehitliği ziyareti yapılması konusunda Belediye bütçesinden Çocuk Belediyesi’ne ödenek sağlanması ayrıca 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda çocuklar için çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesi.
- İlçenin tüm çocuklarının faydalanabileceği ücretsiz çeşitli kurslar açılması.
- Tarımsal Kalkınma çalışmaları kapsamında yerli tohumlardan fidan üretimi yaparak, sebze yetiştirebileceğimiz ve dağıtımını yapacağımız Çocuk Belediyesi üretim bahçesi oluşturulması.
- Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve bisiklet kullanımına uygun alanların oluşturulması.
- Halkın kolayca ulaşabileceği alana yöresel mimariye uygun çeşme yapılması ve üzerine çocuk belediyesi çeşmesi yazısının yazılması.
- Çocuk Belediyesi Kütüphanesi kurulması ve okumayı teşvik amaçlı kütüphanede kitap okuyan çocukların ödüllendirilmesi.